Skip to main content

Selvbevidsthed er et kritisk aspekt af at blive en bedre løber. Du ønsker måske at øge din kadence, være mere fysisk i form eller komme i kontakt med mennesker gennem løb. Uanset hvad dit mål er, vil det at løbe om processen og ikke slutresultatet hjælpe dig med at udvikle et positivt forhold til løb. Her er nogle tips:

Forøg din løbekadence

Forøgelse af din løbekadence er en god måde at undgå hælbank og øge din generelle præstation. Du kan også ændre din skridtlængde for at reducere længden af ​​dit skridt. Forøgelse af din kadence kan reducere mængden af ​​påvirkning, som dine fødder får ved landing og forbedre din samlede løbehastighed. Der er flere forskellige faktorer, der påvirker kadence, men den vigtigste er din krops naturlige rytme.

Tag fridage for at slappe af

At holde fri kan være gavnligt for både din træning og dit mentale helbred. Selvom løb er godt for din krop, kan du, hvis du har for meget energi, finde dig selv i at snappe på dine kære. En dag eller to fri fra løb kan hjælpe dig med at nulstille dit energiniveau og komme tilbage i humøret til at løbe. Plus, du vil være klar til at gå ud og løbe på en mere behagelig måde!

Læs artikler, bøger og fora

For at forbedre din løbeteknik kan du læse artikler, bøger og fora. Den praktiske løbebog er en fantastisk ressource til at lære det grundlæggende i løb. Den indeholder nyttige oplysninger om, hvordan du kører mere effektivt og sikkert. Forfatterne diskuterer også de forskellige aspekter af løb, herunder ordentlig kost, øvelser og stræk. Ved at følge disse tips kan du blive en bedre løber. For mere information om løb, læs Løbetips til kvinder.

Byg dit ugentlige kilometertal op

Hvis du gerne vil blive en bedre løber, skal du opbygge dit ugentlige kilometertal over tid. For mange kilometertal på kort tid kan forårsage skader. Tommelfingerreglen er at øge dit kilometertal med mindst 10 til 15 procent om ugen. Men denne regel gælder ikke for løbere, der laver mindre end 20 miles om ugen. I stedet bør du gradvist øge dit kilometertal med en til to miles hver anden uge.

Inkorporer hurtigere og langsommere løbeture i din uge

Du bør indarbejde langsommere og hurtigere løbeture i din ugentlige tidsplan for at øge din løbehastighed. Langsommere løbeture kan hjælpe dig til at føle dig bedre og afslutte uden at stoppe. De kan også hjælpe dig med at komme i det rigtige tempo. For at hjælpe dig med at gøre dette, anbefaler jeg et talk-testværktøj. Den måler din puls, tempo og hvor meget du taler. Brug af dette værktøj hjælper dig med at indstille det rigtige tempo til dit løb.

Før en løbende dagbog

En løbejournal er et ideelt værktøj til at spore din træning, løb og daglige løberuter. Disse journaler har plads til løberuter og daglige kilometertal, samt til at notere race-relaterede noter. De har også en ugentlig infobombe, der hjælper dig med at holde styr på dine mål og fremskridt. Disse journaler indeholder også fuldfarvefotos, der vil inspirere dig til at fortsætte. Som en bonus har de også råd til at analysere data.